Themas Groep 7

Thema: Groep 7

🇪🇸 Wereldliedjes

Thema: Rusland
De kinderen leren in 6 video’s (in 3 weken) een cultuur kennen.Telkens staat er een ander land centraal. We beginnen met Rusland en het lied Katyusha. Majeur en mineur wordt duidelijk aan de hand van dit lied en je leert het lied pas goed zingen met de juiste expressie als je je helemaal hebt ingeleefd in de muzikale stijl en liedteksten die kenmerkend zijn voor dat land.

Thema: Spanje
De kinderen leren in 6 video’s (in 3 weken) een cultuur kennen.Telkens staat er een ander land centraal. We zijn nu in Spanje met het lied Un Poquito Cantas. Zang, dans en handenklappen gaan hand in hand in dit lied in flamenco stijl.  Kinderen leren het lied pas goed zingen met de juiste expressie als ze zich  helemaal hebben ingeleefd in de muzikale stijl met Spaanse tekst, eigen Nederlandse tekst, danspassen en handklappen met de juiste accenten kenmerkend voor Spanje.

Thema: Japan
De kinderen leren in 6 video’s (in 3 weken) een cultuur kennen. Telkens staat er een ander land centraal. We zijn nu in Japan met het lied Sakura. De ingetogen muziekstijl met bijzondere instrumenten als de Koto leren de kinderen het lied met de juiste expressie uitvoeren omdat ze zich helemaal hebben ingeleefd in deze muzikale Japanse stijl.

Thema: Amerika
De kinderen leren in 6 video’s (in 3 weken) een cultuur kennen.Telkens staat er een ander land centraal. We zijn nu in Amerika met het lied Oh Suzanna. Zang en countrydans staan centraal in dit lied. Kinderen leren het lied pas goed zingen met de juiste expressie als ze zich  helemaal hebben ingeleefd in deze populaire Amerikaanse country muziekstijl waar virtuoze improvisaties op  instrumenten als de gitaar, banjo en viool kenmerkend zijn.

Heb je vragen of wil je jouw school aanmelden?

Laat het ons hieronder weten

Je kunt voor meer informatie direct telefonisch contact opnemen met Hans van de Veerdonk 06 53383893

Door een bericht te versturen ga je akkoord met de privacy voorwaarden