Themas Groep 3

Thema: Groep 3

📚 Muziek & Taal

Thema: Boekenweek

In dit thema over boeken staat het versjesboek met 13 kleurplaten van de Voorleesfee centraal. In de boekenkast op school staan alle boeken naast elkaar maar ze kennen elkaars verhalen niet! De Voorleesfee brengt uitkomst. Zij komt ’s nachts op school om de boeken aan elkaar voor te lezen. Helaas door een ongeluk met twee spoken kan ze niet meer komen, dus moet de juf of meester het overnemen…

De kinderen leren het verhaal van 13 versjes en 8 liedjes in 30 video’s (ca. 8 min per video) in 6 weken. In de laatste video’s leest de online-juf Barbe alle versjes voor aan de hand van de tekeningen. De leerkracht kan dit ook ‘live’ in de klas uitvoeren door de rol van de online juf over te nemen. Het hele draaiboek met de 13 versjes en liedjes staat in het muziekwerkboek van de kinderen. Daar kunnen ze de kleurplaten zelf inkleuren.
Dit muziekwerkboek kun je downloaden of bestellen. In het lesboek docent staan alle video’s uitgewerkt als lesmateriaal.

Thema: FEEST! (Sinterklaas en kerst)

In dit thema staat de verjaardag centraal. Eerst vieren we die van online-juf Barbe. Zij krijgt van de kinderen een lied cadeau! Daarna vieren we Sinterklaas en in de laatste week Kerst. De kinderen leren vijf instrument-families kennen. Ze kiezen in welke taal ze happy birthday zingen (Engels, Turks, Duits, Spaans, Arabisch of Chinees) en in welke stijl (klassiek, jazz, rock) lang zal ze leven? De kinderen leren notentaal (do re mi) om te lezen, zingen én schrijven.

Dit thema bestaat uit 30 video’s (ca. 8 min per video) in 6 weken. Het muziekwerkboek voor de kinderen en het lesboek docent kun je downloaden of bestellen. In het lesboek docent staan alle video’s uitgewerkt als lesmateriaal.

Thema: LETTERS ZIJN GELUID.

In dit thema staat muziek en taal centraal. Maak eens een geluid… je lichaam is een instrument. De kinderen leren de ritmenoten titi, ta en de melodienoten do re mi en la ti do. Wat is de vorm van het liedje? Ze rappen en zingen ABC. Wat is je lievelingsletter? Maak een letterketting. Ze schrijven een Yell voor het ZingZo! lied. Ze leren 6 nieuwe liedjes met bijbehorende ritme- en melodiekaarten. Alle liedjes kun je als leerkracht zelf begeleiden met eenvoudige gitaarakkoorden, kijk in de bladmuziek.

Het thema bestaat uit 30 video’s (ca. 8 min per video) in 6 weken. Het muziekwerkboek voor de kinderen en het lesboek docent kun je downloaden of bestellen. In het lesboek docent staan alle video’s uitgewerkt als lesmateriaal.

Thema: de BRIEVENBUS

In dit thema van muziek en taal staat het componeren centraal. De brievenbus heeft honger! Na letters gaan de kinderen nu woorden en korte tekstregels bedenken en schrijven. Ze noteren een eenvoudige melodie met drie melodienoten in een notenbalk van één regel. Met handzingen improviseren ze een nieuwe melodie die ze ook spelen op klankstaven. Liedjes worden uitgebreid met eigen composities van 8 tellen. De 6 nieuwe liedjes staan in de bladmuziek.

Het thema bestaat uit 30 video’s (ca. 8 min per video) in 6 weken. Het muziekwerkboek voor de kinderen en het lesboek docent kun je downloaden of bestellen. In het lesboek docent staan alle video’s uitgewerkt als lesmateriaal.

Thema: de VOORSTELLING van de Brievenbus

In dit thema van muziek en taal staat de eindvoorstelling centraal. De kinderen leren 13 liedjes, waarvan ze de meeste al kennen. Nu leren ze de laatste liedjes om actief aan de voorstelling mee te kunnen doen.

Het thema bestaat uit 21 video’s (ca. 8 min per video) in 6 weken. Video 21 is de online voorstelling van 45 minuten.

Het muziekwerkboek voor de kinderen en het lesboek docent kun je downloaden of bestellen. In het lesboek docent staan alle video’s uitgewerkt als lesmateriaal, in dit geval alle liedjes die de kinderen zingen in de voorstelling.

Heb je vragen of wil je jouw school aanmelden?

Laat het ons hieronder weten

Door een bericht te versturen ga je akkoord met de privacy voorwaarden